NIEUWS:*** Uniek in Nederland -- geboren Moskovitische waakhonden *** Is de fokkerij Darwin voorbij? *** 1e zaterdag in oktober MALPIEHEIDE-DAG *** Hiep Hiep Hoera --- Begum 10 jaar jong  *** Floor 1e plaats, kwalificatie Uitmuntend *** Gevonden PONY *** OPROEP !!! *** A new born came to see *** Floor 1e Uitmuntend *** Beide verwachte nestjes zijn geboren *** Gabber heeft er een kameraadje bij *** "Malpieheide-dag" 11 oktober a.s. *** Lax heeft zijn 1e diploma binnen *** Tess 1e Zeer Goed *** Online de vakantie van je hond boeken *** Gabby 1e Uitmunted  CAC/ CACIB-BOB *** Malpieheide's in videoclip *** Malpieheide "show" ***  Een periode van rust *** Waakbord is klaar *** Joep is weer gezond verklaard. *** Gabber is geslaagd voor de karaktertest *** 4 oktober WERELDDIERENDAG Geboren 6 puppy´s ***  WWW.MALPIEHEIDE.NL IS ONLINE *** Malpieheide-dag 6 oktober a.s. *** Hiep Hiep Hoera --- Aqua 10 jaar jong  *** Geboren; Blizard, Brutus, Bandit, Beauty en Blitzy *** Ceasar 1e Uitmunted  res. CAC *** Joep van de Malpieheide wint een jaar lang gratis voer. *** De baasjes van Senna en Fleur gaan trouwen. *** Banyawit is thuisgekomen. *** Boy heeft er weer een kameraadje bij. ***

 

Moskovitische waakhonden

Bij toeval zijn wij in het bezit gekomen van twee Moskovitische waakhonden.

Ons was dit ras tot dan toe geheel onbekend. Een van onze honden komt uit America. Van de Plumb Creek Kennels.

www.plumb-creek-kennels.com >>>

De ander is in Nederland gefokt.

Dit is destijds in het nieuws geweest omdat dit de eerste Moscow's zijn die in Nederland zijn geboren.

De in Nederland gefokte hond heeft ouders welke uit Rusland naar Nederland zijn gekomen.

Voor zover wij weten zijn er een 10-tal van deze honden in Nederland. Niet meer.

Wij houden ervan om heel vriendelijke aanhankelijke trouwe honden om ons heen te hebben en dit ras overtreft onze verwachtingen. Het zijn kolossale beesten, maar o zo lief.

Ook richting andere honden, dieren, mensen en kinderen zijn ze buitengewoon vriendelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie je onze teef Talita met een kind van 7 jaar. Deze wandelt er mee alsof hij een klein hondje aan het uitlaten is.

Zo kunt een indruk krijgen van hoe groot ze zijn. Ze zijn dus ook niet geschikt om in een flat te wonen. Ze hebben wat ruimte nodig. Ondanks dat ze een zwaar en groot lichaam hebben zijn ze toch behendig. Ze zijn intelligent en makkelijk alles aan te leren. Ze hebben een levensverwachting van tussen de 10 en 13 jaar. Dit is voor zo'n zware, grote hond een zeer acceptabele leeftijd. Ziektes kennen ze ook niet, dus nog een "zuiver" product, waar veel plezier aan beleeft kan worden.

Het ligt in onze bedoeling om met deze honden in het voorjaar van 2009 een nestje te gaan fokken.

Meer informatie over deze hond:

Benaming: Moscow Watchdog,

Moskovskaya Storozhevaya Sobaka,

Moskovitische waakhond

LAND VAN HERKOMST: Rusland

KENMERKEN: geschikt als geleidehond - ideale gezelschapshond - waakhond - heeft veel beweging nodig

GESCHIEDENIS
De Moskovitische Waakhond of in de originele taal de Moskovskaya Storodzevay Sobaka, is een product van Russische fokkers (Soviet leger) uit de vijftiger jaren van de twintigste eeuw. Deze hond was niet bekend in Europa tot na de Soviet Unie. Deze hond is meer dan een kruising. Het proces begon met de Kaukasische Ovtcharka, vanwege zijn duidelijke waak- en assertiviteitseigenschappen. Toen voegden deze vastberaden 'hondenbrouwers' een Sint Bernard toe om de afmetingen te vergroten. Deze Alpen Mastiff was echter te traag en lui om aan de eisen van deze liefhebbers te voldoen. De Russian Spotted Hound werd toegevoegd.

Het resultaat, de Moskovitische Waakhond, met het bezit de gewenste mentale en lichamelijke eigenschappen.

Het leger van de voormalige Sovjet-Unie wilden hun eigen ras dat het harde klimaat en de ongunstige omstandigheden tolereert creëren. Er werd koste nog moeite gespaard in hun streven om een nieuw ras te ontwikkelen.

In het begin moesten ze een reeks van mislukkingen incasseren omdat ze niet in het bezit waren van een hoge kwaliteit fokdieren. Het Sovjetregime voelde zich enigszins beschaamd omdat na het sturen van astronauten in de ruimte, er begrijpelijkerwijs van hen werd verwacht om te kunnen gaan met de "eenvoudige taak" van het creëren van een nieuw ras hond.

Een aantal deskundigen werkte aan het project in Siberische werkkampen.
Uiteindelijk was het Gregoriy Pantelenovich Medvedey op de Rode Ster militaire basis aan de rand van Moskou welke met expertise en inspanningen hielp bij de selectie van de drie rassen die de gewenste eigenschappen: de Kaukasische owcharka, de St. Bernard, en de Russische Spotted Hound had . De keuze van deze generaal bleek de juiste te zijn.

De Russen kregen de beschikking over fokdieren van verschillende kampioenen St. Bernards van de Duitsers, de Tsjechen en de Slowaken. De beste Kaukasische en Russische honden werden geselecteerd uit alle delen van Rusland, en gekruist met de ingevoerde St. Bernards.

Het resultaat van alle inspanningen was het nieuwe ras:  De Moskow Watchdog.
Het nieuwe ras was zo veelbelovend dat het bestaan ervan een tijdje werd stilgehouden voor het publiek.

Het was een groot-formaat, sterk gebouwde hond met een uitstekende neus, weerstand tegen ziekten, en uitstekende bewakende kenmerken. Aan al deze eigenschappen was verder een zeer aantrekkelijke uiterlijk toegevoegd wat ook nog eens de mogelijkheid bezat om het barre Russische klimaat te doorstaan.

Moskow Watchdogs waren betrouwbaar en onbevreesde bewakers van raket lanceer basissen en militaire luchthavens. Op militaire parades, waren de honden een spectaculair gezicht op het Rode Plein en ze waren dan ook de trots van het leger.

Pas na de val van het Sovjet-Rijk mocht het ras worden gekocht door burgers.

RASKENMERKEN
De Moskovitische Waakhond is een hond met zware botten, maar zeker niet onhandig.

Hij loopt elegant en kan uitstekend met zijn zwaar en groot lijf uit de weg.

Hij heeft een prachtig massief hoofd en krachtige benen. De Moskoviet is goed ontwikkeld, zowel qua spieren als hersenen. De vacht is dik met franje, en middellang. De kleuren zijn altijd rood en wit. De schofthoogte bedraagt 66 tot 78 cm en het gewicht 45 tot 68 kg. De staart is goed behaard en hangt bijna op de grond.

De hond heeft een 'wijze' uitdrukking.


AARD
Deze sterke en bekwame hond is een goed gezelschapsdier en waakhond. Dit is trouwens duidelijk te zien in de vertaling van zijn naam. Hij heeft een vriendelijk temperament indien hij op de juiste manier wordt opgevoed. Hij is een passende keuze voor Russische eigenaars die de ruimte hebben om hem te houden. De hond heeft veel beweging en ruimte nodig en is niet geschikt voor mensen die een appartement bewonen. Deze hond wordt sporadisch buiten Rusland gehouden.

De Moskovitische waakhond dient op jonge leeftijd correct te worden getraind. Hij leert heel erg snel, maar wacht niet tot hij of zij 50 kg. weegt om met de training te beginnen.

De Moskovitische Waakhond begroet vreemden met geblaf. Ze zijn op hun hoede voor vreemden waardoor ze uitstekende en alerte bewakers zijn. Het zijn geen overdreven blaffers, ze blaffen alleen indien nodig. Als de Moskoviet ziet dat de bezoeker door de baas vriendelijk wordt begroet, dan is het wat hem betreft ook  "ok" en zal hij op zijn beurt ook de bezoekers vriendelijk benaderen.

De stemming van de Moskoviet is goed uitgebalanceerd en hun zenuwstelsel stabiel.

Binnenshuis is het een rustige en prettige huisgenoot welke uitstekend met de andere huisgenoten overweg kan.

Een Moskoviet is ondanks zijn grote formaat zeker niet onhandig. 

Op Youtube staat een filmpje van de training van een Moskoviet.

Deze zie je hier aan het werk bij wat ze bij ons noemen "IPO-training" 

Hier kun je zien dat deze hond met zijn massale lijf tot veel in staat is.

Tot slot nog een privé filmpje van een Moskoviet.Hier zie je dat het ook prettige huisgenoten zijn.