Kennel van de Malpieheide Entlebucher Sennenhond Grote Zwitserse Sennenhond Swiss Dog Verzekering. Kennel van de Malpieheide - Entlebucher Sennenhonden en Moskovitische waakhonden Kennel van de Malpieheide - Huisdierenverzekering
Logo
 

 

Hondenbijsluiters

Naast een "bijsluiter" specifiek gericht op uw puppy welke u ontvangt bij het ophalen zijn er nog vele bijsluiters meer.

Aanngezien het LICG deze aan professionals ter beschikking stelt onderstaand deze bijsluiters.

Naast deze bijsluiter ontvangt u informatie over het LICG.

Wat doet het LICG :

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG vindt u huisdierenbijsluiters van dieren die in Nederland gehouden mogen worden. Deze geven alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen, hantering en kosten.
Daarnaast biedt het LICG veel praktische informatie aan huisdierbezitters. Zoals wat men kan doen bij allergie voor dieren, EHBO voor huisdieren, voorkomen van overgewicht en wat men moet regelen voor de huisdieren tijdens de vakantie. Huisdierbezitters die hun huisdier mee willen nemen naar het buitenland vinden hier een overzichtelijke lijst van alle landen met de invoereisen.

Het LICG voert regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de campagne “Minder hondenbeten” om het aantal bijtincidenten terug te dringen. Maar ook de campagne om het chippen en registreren van honden en katten te stimuleren en de campagne Week van het Huisdier om verantwoord huisdierbezit nog eens speciaal onder de aandacht te brengen.
Speciaal voor nieuwe puppy- of kitteneigenaren zijn er de puppy- en kittenkalenders. Deze geven tot het eerste halfjaar van het dier per week aan waar de nieuwe eigenaren aan moeten denken qua verzorging en opvoeding. Professionals kunnen deze bestellen voor hun klanten. Hier treft men ook het boekje “Ik mis mijn huisdier” aan. In dit boekje beschrijft een jongetje Alex wat het met hem deed toen zijn huisdier doodging. Het biedt ouders en kinderen veel steun bij de verwerking van het verdriet van de dood van een huisdier.
De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt per mail persoonlijk contact opnemen.

    ...
... 
  10 stappen cursus NTR >>  
Hondenbijsluiter          
  Algemeen hond Berner Sennen      
Praktische informatie

      
  Chippen en registreren Aanschaf dier Allergie Aanschaf hond Puppy-checklist
         
  Suikerziekte hond Fietsen met de hond Houd uw hond gezond Kind en hond (veilig) Maagtorsie bij de hond
           
  Vaccinatie bij de hond Vlooienbestrijding Wormen bij de hond Invloed op kinderen Gezinsuitbreiding
           
  Vuurwerk Dierziekten buitenland  Huisdier in auto Vakantie - Dier thuis Vakantie - Dier mee
           
  Consumentenrecht Loslopen of aanlijnen Vermist - wetgeving    
Gezondheid mens en dier

     
  Allergie Dementie hond Dier en warmte EHBO Euthanasie
           
  Gebitsverzorging Hondsdolheid (rabiës) Kanker bij huisdieren  Meer over erfelijkheid  Problemen Oplossingen erfelijkheid
           
  Overgewicht Overlijden en rouw Teken Therapietrouw Toxoplasmose
           
  Vergifteging Winter en kou Zoönosen    
Voor de kids          
  Als een hond dreigt De taal van de hond Honden ontmoeten Spelen met een hond